Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

I'm coming out, I want the world to know.... (Only NOT)

Back to blog-o-life λοιπόν, και τουτέστιν και στην επακόλουθη πε-τσελευθερία. (YOU KNOW, an entry is a positive HIT, όταν ξεκινά με τη λέξη τουτέστιν) Τώρα που μπορώ ν'αντιμετωπίσω με κάποιο relative ΧΟΥΜΟΡ τα τεκταινόμενα, μπορώ να ξαναγράψω. Είχαμε οικογενειακές επισκέψεις αυτή τη βδομάδα (που έφυγαν σήμερα). Κι οι οποίες μες τη βδομάδα ανακάλυψαν εχμ... κάποια διπλωματικά έγγραφα τις ΚΑΓΚΕΜΠΕ που είχα στον υπολογιστή μου. Εχεμ, ναι, έγγραφα της ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ, that's it. (Όπου ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ βέβαια τα αρχικά για "Καμαρώστε Γκέουλα Μπ(ε)ράδερ") Η απάντηση μου ήταν ένα φρικαρισμένο χαζογελάκι "Αχ, κυρία Βέφα μου, το κρέας έχει κόκκαλα? ΛΟΥΤΣΟΣ!" και μια μίνι-φυγή από το σπίτι (Επέστρεφα μόνο για τον απαραίτητο ΥΠΝΟ and that's it). Thankfully, δεν έγινε κάτι, οπότε δεν είμαι άστεγος ακόμα και γράφω από την ζεστή ασφάλεια του σπιτιού μου (for now). Anyway, to keep my mind BUSY ετοίμασα ένα mixtape με songs που θυμίζουν/μυρίζουν Οκτώβριο και το μοιράζομαι. Πάμε?

1. Dolores O'Riordan - October
H frontwoman των Cranberries στο πρώτο της σόλο δισκογραφικό βήμα. I know, πρώτη σκέψη ακόμα μία την ψώνισε κι εγκαταλείπει το γκρούπ της. Well, that's one of the few cases that I'll say "Thank God". Οι Cranberries αργοπέθαιναν ούτως ή άλλως άλμπουμ με άλμπουμ και τώρα η Ντολόρες μεγαλούργησε μ'ένα απίστευτα home-friendly και autumn-friendly album και μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ φωνή live (για όποιον την είδε). Τώρα είναι νομίζω προφανές γιατί μπαίνει αυτομάτως στην συλλογή, αλλίως please πάγαινε κάνε παρέα με Ντάλια, Πέπη κτλ.

October, October The summer is over I'm going through changes
I see you again It's so thought provoking Emotion evoking
I can't turn around I don't want to pretend


2. Natalie Imbruglia - Smoke
Αγαπημένη Ναταλίτσα. Ένα από τα all-time αγαπημένα μου από τα δικά της. ίσως και ΤΟ. Δεν ξέρω, αυτά αλλάζουν κάθε μέρα (Yes, I'm FICKLE. O άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον. Στη μουσική τουλάχιστον.) Μοοdy(girl? Teehee. Ok, I'll shut UP), melancholic, just BEAUTIFUL. Τα φωνητικά είναι απίστευτα γλυκά κι εύθραστα κ το κομμάτι για μένα ΦΩΝΑΖΕΙ (με τον πιο mellow smooth τρόπο κι όχι Μαλείστικα) Οκτώβριο και κρύες νύχτες.

Why, bleeding is breathing? You're hiding.... underneath the smoke in the room


3. Sugababes - About You Now (Live Lounge)
Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι όταν το πρωτάκουσα, δεν τρελάθηκα. Αλλά είναι grower κ μετά απο καμιά 5-6 ακροάσεις το αγάπησα. Είναι κάτι διαφορετικό για Sugas αλλά το always undeniably catchy hook είναι κάπου εκεί μέσα υποβόσκον και σε καλεί σαν σειρήνα. Κ χωρίς το βουλοκέρι την έκατσες. Εδώ είναι σε μορφή μπαλάντας κ δε μπορώ ν'αποφασίσω ΠΟΙΑ από τις 2 βερσιόν είναι η πιο όμορφη. THAT's a sign for a truly good song. Ότι μπορεί να επιβιώσει κάθε αλλαγή.

I know everything changes, All the cities and faces, But I know how I feel About you


4. Melanie C - Northern Star
SHUT IT. Sure in her own BUTCHY AWFULNESS έχει ηχογραφήσει 2-3 όμορφα κομματάκια (τα οποία είναι όλα στο ντεμπούτο της. Coincidence?) Τα φωνητικά της νομίζω είναι στο peak τους γιατί 9/10 ξεφεύγει και παρασύρεται. Εδώ είναι μετρημένα σχετικά. Το κομμάτι επίσης είναι ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ. Τελεία. Με αυτό το κρύο αεράκι να συνοδεύει τη MENLY C.

They buy your dreams so they can sell your soul.
Is it any wonder we've lost control?
Feelings come, feelings go.


5. Dido - Slide
Sure, Dido can be the QUEEN of radio blandness μερικές φορές και να θες να πετάξεις το ράδιο από το μπαλκόνι (αλά Amy Lee στο Bring Me To life) αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ο ορισμός της Adult Contemporary/Radio Friendly Ballad QUEEN των '00s. (God, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ τις ταμπέλες. )To τραγούδι είναι από τα lesser known της αλλά δεν παύει να μου θυμίζει μια βροχερή μέρα του Οκτώβρη με τα smooth vocals της σε αντίθεση με τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης. Μια βροχερή μέρα αλά Λονδίνο. Με ελαφρές ψιχάλες.

Think that pain belongs to you but it's happened to us all
It's all right to make mistakes you're only human
Inside everybody's hiding something


6. Portishead -Roads
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ κομμάτι. Με μια κατατονική "what if" μελαγχολία και φωνητικά γεμάτα πόνο και μετάνοια. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για βραδινά ταξίδια με τρένο και yes, I admit it, I'm thinking this WAY TOO CINEMATICALLY. Σε υπνωτίζει κανονικά.

How can it feel, this wrong? This moment, how can it feel? this wrong...


7. Garbage - Milk
Από τα πιο μαγευτικά τραγούδια της μπάντας. H φωνή της Shirley Manson σε καλεί να νιώσεις το heartache της αναμονής μαζί της. Πραγματικά INSPIRED και βγάζει ανόθευτη λύπη και στενοχώρια. Είναι ΤΕΛΕΙΟ για φθινοπωρινές iPod βόλτες με τον κρύο φθινοπωρινό άνεμο να ανεμίζει τα μαλλιά σου (ή αν δεν έχεις μαλλιά, εεεμμμ, skip that track).

I am weak But I am strong I can use my tears to Bring you home


8. Finley Quaye - Dice
Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι το πρωτάκουσα στο O.C. Αλλά σημασία δεν έχει πως ανακαλύπτεις ένα κομμάτι (ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε από την προϊστορία κάποιου¨--> ΤΖΑΜΠΑΤΖΕ κοινωνικό μήνυμα) αλλά από το μετέπειτα. Το μετέπειτα στην προκειμένη είναι ένα κομμάτι που ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ταμπέλες κτλ. Acoustic? Check. Chillout. Check. Electro-folk? Check. Η Beth Orton δανείζει τα αιθέρια φωνητικά της κι έχουμε ένα υπέροχο reminiscing κομμάτι για τις καλοκαιρινές μας στιγμές.

Nothing can compare To when you roll the dice and swear your love's for me


9. All Saints - Black Coffee
PURE POP PERFECTION. Σχεδόν 5 λεπτά του essence της adylt pop δια χειρός του Μπόμπ του Μάστορα William Orbit (που ευθύνεται για τα καλύτερα τραγούδια της καριέρας των All Saints Αλλά και της Madge). Η εισαγωγή είναι υπέροχη. Mellow, trip-hoppy, soulful. STYLISH ποπ διαμαντάκι.

Brush your teeth And pour a cup of black coffee out I love to watch you do that every day
The little things that you do


10. Dar Williams - Beauty Of The Rain
Self-explanatory really. Ενα basic απλό τραγούδι που όμως μέσα στην απλότητα του και την καθαρότητα από χέρια παραγωγού είναι πανέμορφο και η μελωδία στοιχειώνει το μυαλό σου. Ιt grabs your attention.

This is your favorite kind of day
It has no walls, the beauty of the rain
Is how it falls, how it falls, how it falls


11. Kelis - Get Along With You
Ακόμα ένα τραγούδι που σε στοιχειώνει με την απλή μελωδία του. Don't think Bossy Kelis or Milkshake Kelis, this is COMPLETELY different. Πέρασε απαρατήρητο δυστυχώς. Το diary entry προς το τέλος δίνει άλλη πνοή στο τραγούδι και το κάνει ακόμα πιο special.

Dear diary
I remember like it was yesterday, It was October 30.
I no longer have any need for these worldly things, I wanna go where he is
I'll follow the fire in the sky And like that, I'll be gone


12. Kelly Clarkson - Angel
THAT'S what I'm talking about. όταν το Κελάκι πιάνει στα χέρια της ένα ΚΑΛΟ τραγούδι όπως το Angel της Sarah MacLachlan το ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ. Σπαρακτική, ασυνήθιστα low-key ερμηνεία (αν εξαιρέσουμε τα 2/3 του Sober). Υπέροχη.

Spend all your time waiting...for that second chance
for a break that would make it okay
there's always some reason to feel not good enough
and it's hard at the end of the day


13. Μazzy Star - Fade Into You
Ουφ, άρχισα να κουράζομαι. Βάζω τρίτη ταχύτητα λοιπόν και έχουμε και λέμε: έχει παιχτεί σε ΜΙΛΟΥΝΙΑ ταινίες σειρές κτλ. αλλά είναι απίστευτα ατμοσφαιρικό, χαλαρωτικό. Soundtrack φθινοπωρινών ονείρων θα το έλεγα και μια πανέμορφη μπαλάντα.

You put your hands into your head
And then smiles cover your heart


14. Yves LaRock - Rise Up
Κι εδώ συνειδητοποίησα ότι το τσε-ντε ΠΑΡΑΗΤΑΝ downiastiko οπότε έσπευσα να το fix στο τέλος. ΟΛΟΙ το ξέρουν αυτό, το soundtrack του καλοκαιριού. Στη Μύκονο ΜΟΝΟ αυτό παίζανε και παρόλα τα ντεσιμπέλ δε πιάναμε τα lyrics και φωνάζαμε ΟΜΠΑΛΑΛΕΙΡΟ. Χεχε.

My dream is to fly Over the rainbow so high (Had a LOT to choose from in this case)


15. Kylie Minogue - Turn It Into Love (PWL Hit Factory Mix)
BEST EARLY KYLIE thing EVER. ΚΩΛΟΧΤΥΠΗΜΑ ολε. Για τις σ-κ μέρες που ετοιμαζόμαστε στο σπίτι για να βγούμε στο κλούμπ!

If you can look inside your heart and understand what's tearing you apart
You gotta trust someone Don't let hate get in the way


16. DB Boulevard - Point Of View
See above. All aboard for SATC nights. (Και ΕΠΑΙΞΕ και στο ΣΑΤC στη φωτογράφιση της Κάρι για το βιβλίο της. I know. Useless info overload.) Classic. Και μια που μιλάμε για girls night out.

Can't you see, life's easy?
If you consider things From another point of view


17. Αλέξια- Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε
Yπάρχει ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος για να κλείνει το οποιοδήποτε variete? Ι think NOT. Το αμόλυντο classic κι όχι ο νεωτεριστικός ΒΙΑΣΜΟΣ του από girlgroup του κλώτσου και του μπάφου. (Seriously, είναι το "Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε". ΗΟW can you fuck it UP?)

Βόλτες με τα μηχανάκια Μέχρι την ακρογιαλιά
Βραδινά σινεμαδάκια Και ματιές στα σκοτεινά
Μες στη νύχτα το γυρεύουν αυτό που θέλει η καθεμιά

THE COMPLETE MIXTAPE (rared 4 your listening pleasure)

Νυστάζω.

5 σχόλια:

Neverlandean είπε...

ΟΜΓ, εντάξει αφού είχαμε τέτοιες "ανακαλύψεις" την εβδομάδα που πέρασε δικαιολογώ και συγχωρώ την απουσία από τα μπλογκικά τεκταινόμενα. Μα πώς έγινε αυτό αναρωτιέμαι! Εγώ τα καγκεμπέδικα έγγραφα τα έχω κρυφά μέσα στον κρυφό του κρυφού φακέλου κάπου στους φακέλους του λειτουργικού!

To mixtape κατεβαίνει ήδη και πάμε για τα σχόλια - θα σχολιάσω όσα ξέρω gimme a break.

1. Θα το πάρω. Το είχα ξεχωρίσει κι εγώ από την αρχή.

2. Χωρίς σχόλια απλά εγκρίνεται with merit.

3. Δεν έχω αυτή την εκτέλεση wow. Βγαίνει καλό αποτέλεσμα λες; Γιατί κάτι αθλιοτάτου ballad versions του Umbrella που έκανε μέχρι και η κουτσή Μαρία aka Mandy Moore ήταν γελοιοδέστατες. Αλλά και το Umbrella άθλιο ήταν εξ' αρχής anyway.

4. Ναι ναι ναι. Και Never Be The Same Again και I Turn To You. Άσχετο: πιστεύεις ότι ετούτη είχε την καλύτερη φωνή από της Spice; Γιατί εγώ προτιμώ την old-fart-baby spice, don't be too harsh please.

5. Αυτό το κορίτσι όντως πια, μόνιμη depression έχει! Κόβω το λαιμό μου ότι πολύ αυτόχειρες έχουν βρει τη γαλήνη ακούγοντας Dido.

6-7-11. Ξέρω ονόματα αλλά όχι τραγούδια. Τώρα που κατέβαζω όμως θα τα μάθω.

9. Και μετά βγάλαν το Rock Steady.

8-10-13 I have no idea, forgive me.

12. AXA!! This is IT!! Επίσης καλό οκτωβριανό είναι και το Irvine, check it out bro yo (αμερικλανιές)

14-15-16 για να ελαφρύνει σιγά σιγά το κλίμα. ΟΜΠΑΛΑΛΕΙΡΟ ΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ
Point of View uberclassic

17 Ζντόινγκ!! Κουλό! Αλλά THANK GOD είναι από Αλέξια. Αυτός ο χαρακτηρισμός "Ελληνίδες Girls Aloud" που διάβασα δε με αφήνει σε ησυχία!

Sleep tight!

ΥΓ: Μα γιατί sendspace; Whatever happened to mediafire;

nikisot είπε...

κόμα ένα τραγούδι που σε στοιχειώνει με την απλή μελωδία του. Don't think Bossy Kelis or Milkshake Kelis, this is COMPLETELY different. Πέρασε απαρατήρητο δυστυχώς. Το diary entry προς το τέλος δίνει άλλη πνοή στο τραγούδι και το κάνει ακόμα πιο special.

EIXA KANEI afierwma sthn kellis kai se ayth sygkekrimeno...
2. Natalie Imbruglia - Smoke
apo ta fav mous
7. Garbage - Milk-ti na pw..
17. Αλέξια- Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε
ymnos
otan bghke hmoun se katallhlh hlikia na to biwnw
filia ste
well done:):)

Ste είπε...

Ποτεχωράκο , αχ κι εγώ στα κρυφά του κρυφού τον κρυφό ω κρυφέ τα είχα έτη φωτός ολάκερα, γιατί τον μοιραζόμουν το πε-τσε. (Κι επίσης πολλές κρυφές μαζεύτηκαν σ'αυτή την πρόταση. Με την ΚΑΛΗ την έννοια. Στου κρυφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...) Εδώ δε με μυρίστηκαν στα 16-17 που όσο να'ναι HORMONES WERE RAGING THAT TIME. Perpetual hard-on. Αλλά τι τα θες, αν ξεσυνηθίσεις και έχεις το πε-τσε όλο δικό σου you're becoming CARELESS. I've learned my lesson WELL, hope I live to tell the secret I have learned... (Grrr, τώρα μ'ενοχλεί το past participle του learn. Eίναι learned ή learnt. It's both, isn't it? Teaching Mrs Tingle.)

Όσον αφορά MENLY C VS Emma "Cute as a Button" Bunton.... Xmmm... Κοίτα, η Μέλανι έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ φωνή. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα καλό. Η φωνή της φορές θυμίζει κουνάβι που κατουριέται. Σόρυ, let me rephrase that. ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ κουνάβι που κατουριέται. Πιστεύω ότι φωνητικά είναι πολύ καλή στο harmonizing και στη μελωδία, even though her voice is paper-THIN (στη χροιά). Η Emma OTOH, έχει την πιο radio-friendly φωνή από όλες. Εννοώ, είναι η πιο ευχάριστη από όλες τις Spicies, αλλά δε τη λες ΚΑΛΗ φωνή. Ξες, wow, I've got goosebumps (Βγήκε από το Νεροχύτη, Η Πράσινη Μάρκα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ και Τρόμος στην Κατασκήνωση. Οκ, I'll STOP). I mean, δεν μας έχει δώσει και ποτέ την ευκαιρία να δούμε αν μπορεί κάτι παραπάνω. Τα τραγούδια της είναι fun pop κομματάκια (WTYSL, WNGST, Maybe, Free Me) αλλά δε θέλουν ιδιαίτερες δυνατότητες. Πάντως είναι mellow η φωνή της ειδικά σε μπαλάντες τύπου "Something So Beautiful". H Geri επίσης είναι τα ίδια, τπτ ιδιαίτερο στη φωνή, though I gotta say οι χαμηλές της μ'αρέσουν πολύ. Πιστεύω ότι έχει τη πιο sexy χροιά από όλες. Τις άλλες δύο δεν τις ακουμπάω καν. TALANTS. So, to sum up, MENLY C είναι η καλύτερη με clearly τεχνικούς όρους, η Emma είναι η καλύτερη αισθητικά (σαν radio-friendliness και harmlessness της φωνής της) και η Geri έχει ΙΜΟ την πιο ιδιαίτερη φωνή. Και, THANK YOU που μου έδωσες αυτή την ευκαιρία. Τώρα κατέληξα να έχω κάνει ολόκληρη THESIS στα φωνητικά των Spice Girls. Good GRIEF! Απορώ ποιο πανεπιστήμιο θα δεχόταν κάτι τέτοιο για essay.

Ωραίο το Irvine, κι εμένα μ'αρέσει, από τα λίγα (δυστυχώς) τραγούδια που δέχονται repeated listens στο My December.

Je suis desole monsieur. Αν βολεύει καλύτερα το mediafire I'll try it for the next mixtape upload. Απλώς έχω συνηθίσει σε sendspace.

Moody δε σε πιστεύω. Νόμιζα ότι μόνο εγώ το υμνούσα αυτό το κομμάτι. BRAVO! BRAVISSIMO! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ! ΟΛΕ! 3 ΕΥΧΕΣ! ΝΕΚΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ! (Ούπς, παρεσύρθην)

Neverlandean είπε...

WHOA! Έδω κοίτα τον που έγραψε ολόκληρη διατριβή! Δε διαφωνώ μόνο που και η Ginger έχει λίγο από το κουνάβι τόπους τόπους. Είναι όμως και η πιο gay-friendly spice, θα της έχει μείνει απ΄το girl power. Πάντως η buttery φωνή της Emma μου αρέσει περισσότερο.

Hide In My Suitcase είπε...

1) Sympathes. Prospathw na mou aresei to album tis Dolores, alla afantos o enthousiasmos pros to paron...
2) Kai emena to pio agapimenotero apo Natalie! Egkrinetai!
3) Pou to vrikes auto;; TO THELW!!! (Btw, athlio to original Umbrella, alla glykytato apo ti Mandy!)
4) Lovely!
5) Sympathes!
6) Tha se gelasw!
7) Apo ta kalytera twn Garbage! Euge!
8) Glykouli! To eixa anakalypsei apo ena soundtrack Papakaliati!! :-)
9) Top5 agapimeno kommati olwn twn epoxwn! Latreuw ta fwnitika tous!
10)Dar who???
11) Kelis mono apo ta kommatia pou les kserw, opote den kserw an aksizei 2i eukairia...
12) Mou aresei to Sober ki emena!
13) ???
14) Kalo alla mono gia fasi Mykonou...
15 & 16) Ta agnow.... :-(
17) Ksypnas anamniseis dimotikou...
Thelw tis Sugababes, pleaaaseee!!!
:-)